ZOMERBIJEENKOMST 2015

 VERSLAG VANUIT DE KUIP VAN DE CO32 “BLUE HERON”

ZOMERREUNIE 28, 29, 30 AUGUSTUS – COLIJNSPLAAT

4 augustus : we liggen met onze Blue Heron in Boulogne – sur – mer ; net onze kreeft zelf gekookt en zien het mailtje van Jeroen : 28/08 reünie in Colijnplaat!
We reageren meteen : ja hoor we komen. Als het goed gaat wordt dat de afsluiter van onze heerlijke vakantie langs de Franse Krijtrotsen.
Zaterdag 10 augustus mailtje: de reünie gaat vermoedelijk niet door! Dat kan toch niet, er zijn wel 80 boten aangeschreven. Wij willen wel, en gelukkig regelt Izaak dat we in Colijnsplaat een plaatsje krijgen.
Voor ons nog een hele sprint want in de laatste 10 dagen van augustus zijn de weergoden ons niet goed gezind en liggen we twee keer 3 dagen verwaaid in Calais en Blankenberge.
Tussen twee stormen door en met héél vroeg opstaan halen we donderdag 27 augustus Breskens. Voor dag en dauw weer weg, en via Hansweert lopen we met stralend blauwe hemel in de namiddag blij Colijnsplaat binnen.
Super gezellig weerzien met de BIJOU: Kurt; de KIKIRIS: Han en Marjan; ONDINE: Izaak en Trudy; de DOLPHYN: Winfried en Barbara.
Iedereen op de steiger natuurlijk uitgebreid kwekken en van de grote dorst drinken we gezellig nog drankje op het weerzien in het Restaurant van de jachthaven.
Zaterdagochtend 10 uur is het dan zover : met sterke koffie; een Zeeuwse bolus en een boel enthousiaste wespen die een aanval plegen op het zoete lekkers, hebben we “zware discussies” over het wedstrijdplan : er is immers weinig wind, stralend blauwe hemel en blakende zon. Het wordt een fantastische dag.
We gaan een rondje ronde de Vuilbaard : door het schaar van Colijnsplaat ronden groen rood; grote Vuilbaard, door de Roompot en via de Overloop van Zierikzee terug naar de finish.
Vertrek tegenstroom tussen havenhoofd Colijnsplaat en de groene SVC 9. Ja, iedereen moest toch wel netjes binnen het vaarwater blijven en de vaargeul respecteren hoor!
De Bijou mag als eerste en vertrekt om 12 uur. Dan komt de Kikiris om 12:10 en om 12:30 de Ondine; Dolphyn en de Blue Heron.
Afspraak is dat eenieder zijn aankomsttijd noteert en uiterlijk om 17:00 afsluiten. Stand-by op kanaal 68.
Weerbericht : Wind ZO 2 tot 3 – later draaiend SW – daarna helemaal 0,0 en zo rond half 4 Noordelijk 2.
Spannend hoor : tegen stroom en weinig wind! De Kikiris gaat er als een pijl vandoor en die hebben we niet meer gezien. We verdenken hen ervan dat ze de hond overboord hebben gezet en laten duwen! De Bijou volgt met spinaker.
De Dolphyn heeft een fantastische start en loop ver uit onder Genua en Grootzeil. De Ondine zet meteen de achtervolging in met zijn prachtige Spinaker “English Rose” ; de Blue Heron gaat als laatste over de startlijn.
Tegen de Ondine is dat een oneerlijke strijd. Daar is immers Christophe aan boord die extra is overgekomen van Isle of Whight om met de Ondine mee te racen! (Christophe gaat in the Solent wedstrijden varen en komt dan later dit jaar met zijn tot in de puntjes opgeknapte Lecas weer naar Colijnsplaat).
Wij kiezen om meteen op ons doel af te gaan naar de groen/rood en lopen met een zwakke ZZO meer de BB kant van het Schaar van Colinsplaat af, we lopen zelfs de Dolphyn bij!

En dan gebeurt het…. WEG WIND! Nu komt het er op aan wie het eerst de wind krijgt. Wij dus niet!

Als we weer wind krijgen komt die uit ZW en de Ondine is er aan voor de moeite met de Spinaker. De Spinaker moet er af en zij loeven op groen/rood te kunnen ronden. Helaas de Dolphyn en Ondine krijgen weer eerst wind en lopen verder uit. Wij ronden groen/rood om de Roompot richting Zierikzee op te kruisen , maar dan is het tij gekeerd en hebben we eb met een miniem briesje. In het opkruisen kruisen we weer de Ondine die naar de SB zijde naar groen gaat. Wij liggen over BB en tuttelen verder naar BB rood. En dan!!! Hallo: Op wind en we drijven zowaar achteruit!
We volharden toch in de strijd en krijgen héhé als eerste weer wind en wel NNO. Door onze keuze liggen we veel hoger aan de wind en kunnen zowaar de ganse Roompot over SB afzeilen met een goede snelheid waardoor we de Ondine voorbijvaren omdat zij veel scherper aan de wind moeten.

’t Ja, voor Zierikzee is het toch maar weer een slakkengangetje vooral met zoveel tegenstroom en Izaak roept op VHF 68 om onze positie en tijd te noteren; de wedstrijd wordt afgeblazen.

Na fantastisch mooie dobberende dag lopen we Colijnplaat weer binnen en onder druk palaver op de steiger van het hoe en waarom, wel of niet duikt Izaak onder dek om te rekenen.

We spreken af rond 7 uur in het Restaurant van de Jachthaven om daar de prijzen uit te rijken en samen te eten.

Onder heerschap van Izaak worden de winnaars bekend gemaakt en maken we er nog een super gezellige avond van.

Het wordt verbazingwekkend een bijzonder frisse nacht, maar …. korte nacht!

Zondag ochtend hebben we nog even een groepsfoto en nuttigen samen nog een gezellig bakje koffie en gebak.

We nemen hartelijk afscheid van elkaar en feliciteren nog een keer Izaak, dat hij alles weer tot in de puntjes heeft geregeld

Tot na de winter, met alle 80 Contessa’s??

Zeilse groetjes van Blue Heron

Sigrid, Gustaaf en Dasja

FOTO’S VAN EERDERE BIJEENKOMSTEN

Deze slideshow vereist JavaScript.