AGENDA

Voorjaarsbijeenkomst 2017 – Presentatie KNRM

Datum:
zaterdag 25 maart 2017

Locatie:
Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereniging

Westzeedijk 7
1398 BB MUIDEN

Programma
Aanvang 19.30 uur

Wij hebben een vertegenwoordiger van de KNRM bereid gevonden een presentatie te geven over het werk van deze ons allen welbekende prachtige organisatie. Onderwerpen die o.a. aan de orde kunnen komen zijn:

  • Hoe steekt de Koninklijke Redding Maatschappij in elkaar steekt en hoe doen ze het reddingwerk op zee?
  • Houd uw boot in orde en voorkom problemen.
  • Uitgebreide behandeling van de aspecten van onderkoeling.
  • Voorkom problemen en alarmeer effectief in nood.
  • Man overboord! Hoe te voorkomen en wat te doen.

De kosten voor deze avond bedragen € 15,00 per persoon, incl. welkomskoffie of -thee

Uiteraard is het weer mogelijk vooraf deel te nemen aan een gezamenlijke maaltijd, ook op deze locatie. De kosten hiervoor bedragen € 25,00 per persoon (excl. Drank)

Aanmelden graag via ondergetekende via izaakp@kpnmail.nl

CO 26 50yrs (2)

Contessa 26 – Northsea Rally – 29 & 30 Juli 2017

Vorig jaar was voor de Contessa 26 leen jubileum jaar; het was 50 jaar geleden dat de eerste Contessa 26 het licht zag in Lymington, UK. Naar aanleiding van dit heugelijke feit heeft de Class Association een groots evenement georganiseerd, en dat heeft op 30 en 31 Juli 2016 plaatsgevonden. Meer dan 50 schepen werden door aanwezige schippers vertegenwoordigd, en 43 schepen waren daadwerkelijk naar Lymington gekomen om het feest bij te wonen.

Een klein contingent van de Contessa zeilers Benelux was onder deze groep schepen; de “Bijou” van Kurt Brewee en “Kleine Johanna” van ondergetekende hadden de lange reis naar de Solent volbracht. De Bijou had eerder die maand al furore gemaakt door aan de Round the Isle race mee te doen, een verslag daarvan staat op de site van de Contessa zeilers Benelux.  De bijeenkomst was een groot succes. De organisatoren zaten vol goede ideeën voor nieuwe evenementen een een van deze was het houden van een reünie voor de “East Coast fleet”. Gegrepen door het enthousiasme en de gezelligheid, heb ik het voorstel gedaan een evenement in Nederland te organiseren.

Als gevolg hiervan is het mij een genoegen om, in samenwerking met de Britse Contessa 26 Association, de eerste Northsea Rally aan te kunnen kondigen. Deze rally is open voor Britse en Benelux Contessa 26 schepen. Het idee is om vrijdagavond 28 Juli in Oudeschild te verzamelen, en op zaterdag en zondag gezamenlijk wat IJsselmeerhavens aan te doen.

De eerste tekenen van interesse van Britse schippers zijn al ontvangen dus het lijkt erop dat dit plan kans van slagen heeft. Natuurlijk is hier het motto “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd” dus zou ik graag zoveel mogelijk Nederlandse Contessa 26 zeilers aanwezig willen hebben. Aangezien het programma nog niet vast staat is de inschrijving op dit moment meer een intentieverklaring.
De inschrijving staat open voor leden en niet leden dus aarzel niet! Opgeven kan met een e-mail naar: Rob.Kolster@gmail.com.     

 

Winterreünie 2016 met Kit & Jesse Rogers! 

Datum:    19 maart 2016
Locatie:    Willemstad, Clubgebouw WSV Willemstad

Bij deze de officiële uitnodiging voor de voorjaarsbijeenkomst, met dit jaar als bijzondere gasten Kit en Jesse Rogers, zoals al eerder aangekondigd.

Het programma ziet er als volgt uit:

18:30 uur             Ontvangst deelnemers, koffie en/of thee staan gereed

20:00 uur             Start avondprogramma

Welkomswoord van de organisatoren met enkele mededelingen over de club, de zomeractiviteit, de website, de Polyclassics en de financiën.

Daarna is het woord aan Kit Rogers die iets zal vertellen over 50 jaar Jeremy Rogers Limited Boat Builders, de refit van de “Assent” en over een nieuwe Contessa 32 waar momenteel aan gewerkt wordt in Lymington.

Na de pauze is er voldoende tijd om vragen te stellen en van gedachten te wisselen met hen en met elkaar.

Tevens wordt iedereen van harte uitgenodigd deel te nemen aan een gezamenlijk diner voorafgaand aan het avondprogramma in restaurant (Grand Café) “Mauritz”, ook in Willemstad.

Er wordt een 3-gangen diner geserveerd met keuze uit vlees of vis. (vegetarisch is uiteraard ook mogelijk)

Deelnemers hieraan worden verwacht tussen 17:30 en 18:00 uur.

De kosten voor het avondprogramma bedragen € 20,00 en voor het diner € 35,00 per persoon.

Aanmelden graag z.s.m. via izaakp@kpnmail.nl onder vermelding van het aantal deelnemers en of er alleen aan het avondprogramma wordt deelgenomen of ook aan het diner.

De kosten kunnen ter plaatse worden voldaan of vooraf door overmaking op rekeningnummer NL53ABNA0476832012 t.n.v. IP Versluis