AGENDA

Zomerbijeenkomst 2023
In 2023 is het aan ons om de Contessa 26 Northsea rally te organiseren. Ron Koster heeft met het bestuur van de Contessa 26 Association overlegd voor wat betreft de timing. Het plan is e.e.a. zo te organiseren dat er voor de UK deelnemers een optie bestaat om mee te doen aan de 24 uurstocht. Het idee is als volgt:

 • In het weekend vóór de 24 uurstocht (18-20 aug) houden we een Contessa Benelux zomerbijeenkomst, ergens in Zeeland. Dit weekend en de daaropvolgende activiteiten staan open voor alle typen Contessa’s . Het is uiteraard mogelijk om alleen aan het openingsweekend deel te nemen. (Of alleen aan de 24uurs)
 • Deze bijeenkomst laten we samen vallen met de Northsea rally. Qua locatie kan dit aantrekkelijk zijn voor zowel de Eastcoast en South Coast Contessa’s. Wat ons betreft beperken we dit niet tot de Engelse 26 club, maar breiden we het uit naar alle UK Contessa’s.  De eerste dagen (18-20 aug) zijn we in Zierikzee. 
 • In de week na de bijeenkomst organiseren we een trip, via een aantal leuke plaatsen in Zeeland en Zuid-Holland en langs de kust naar het IJsselmeer. We zorgen ervoor dat de deelnemers aan deze trip op de vrijdag (25 aug) van de 24 uurstocht ergens aanwezig zijn.
 • De tochtplanning is als volgt:
  20 augustus vertrek uit Zierikzee, naar Sint Annaland
  21 augustus Sint Annaland/Willemstad
  22 augustus Willemstad/Hellevoetsluis
  23 augustus Hellevoetsluis/Scheveningen
  24 augustus Scheveningen/Amsterdam
  Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen in een flottielje wil varen, dus deelnemers kunnen ook hun eigen pad kiezen. 
 • We varen de 24 uurstocht en wijzen de Contessa winnaars aan.
 • Op de zaterdag na de 24 uurs zorgen we ervoor dat een plaats is waar we met z’n allen bij elkaar kunnen liggen.
 • Op zondag gaat ieder zijns weegs
 • Dit is het inschrijfformulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPqrIiZLdALbiix7PNLOEzV06JLF9gs01vnGD1Ac4FbWeGOg/viewform

Op de recente ALV van de Contessa 26 Association is positief gereageerd. E.e.a. is opgenomen in de agenda en wordt ook genoemd in het eerstvolgende magazine. Er zijn al positieve reacties.

Toekomstige internationale Contessa activiteiten
De Royal Solent Yacht Club heeft de intentie in het weekend van 10-11 juni 2023 een Contessa (wedstrijd)evenement te organiseren voor alle typen Contessa’s. Individuele starts per type Contessa, of als er niet voldoende belangstelling is van bepaalde typen, wedstrijden op handicap. Als hiervoor bij jullie belangstelling is zouden we een gezamenlijke tocht naar en van de Solent kunnen plannen.
Meer informatie op https://www.royalsolent.org/event_calendar/?view=904

Round the Island Race:         1 july 2023

Cowes Classic Week:               8 – 14 july 2023
(waaraan sinds enkele jaren ook de Contessa 26 en 32 mag deelnemen)

Cowes week:                         29 july – 14 augustus 2023

Contessa 32 Nationals: 6/7/8 october 2023

AZAB 2023, een prestatiestocht/wedstrijd van 2400Nm van Engeland (Falmouth) naar de Azoren (Ponta Delgada) en terug. De meeste deelnemers varen singlehanded of duohanded. Govert Ramselaar heeft daar in 2019 aan deelgemenen en heeft zich ook voor 2023 weer ingeschreven met zijn “Saffier”. Naast Govert zijn er tot nu toe nog 7 andere Contessa 32 deelnemers. De start is 3 juni 2023