OVER

Welkom!

Van harte welkom op de nieuwe website van de Contessaclub Benelux. Een verband van eigenaren van alle typen Contessa-zeiljachten in de lage landen. De Contessaclub is in 2005 opgericht om eigenaren bij elkaar te brengen, kennis en ervaringen uit te wisselen en in sociaal verband activiteiten te ontplooien. De club telde destijds 15 schepen, maar heeft inmiddels gemiddeld 75 aangesloten jachten met eigenaren in onder meer Nederland en België, maar ook uit andere landen. De club onderhoudt goede contacten met de Engelse Contessa Class Associations (CO32 en CO26)

De Contessaclub organiseert ieder jaar een winterbijeenkomst aan de wal met een lezing over een interessant thema en een zomerbijeenkomst waarbij soms een informele wedstrijd wordt gevaren. Daarnaast zijn er ad hoc activiteiten en publiceert de club enkele malen per jaar een onderlinge nieuwsbrief met de laatste wetenswaardigheden over de club, de leden en de schepen. Bij dit alles is er natuurlijk alle gelegenheid voor gezelligheid en onderlinge contacten.

Op deze website vindt u meer informatie over de oorsprong van de Contessa-zeiljachten en de activiteiten van de Contessaclub. Voor meer informatie kunt u per e-mail terecht bij Izaäk Versluis (contessazeilers@gmail.com) of Govert Ramselaar (mail@govertramselaar.nl)