Contessa 32 in La Longue Route 2018

Fresh Herring

Let op, een Contessa 32 in de  “Longue Route 2018”

De Fransman Pierre-André Huglo heeft met zijn Contessa 32 Fresh Herring Ouistreham (Franse Kanaalkust) verlaten op 28 juli 2018 om zich bij de 26 deelnemers aan La Longue Route 2018 (de Lange Weg 2018) te voegen, een eerbetoon aan Bernard Moitessier, één van de de negen deelnemers aan de Golden Globe Race van 1968.

La Longue Route is een non-stop solo-tocht over de hele wereld langs de drie kapen. Het is geen race, er zijn geen regels en beperkingen. Deelnemers zijn vrij om te vertrekken tussen 18 juni en 30 september 2018 vanuit een haven ten noorden van de 45 ° ten noorden van de Europese kust, of 41 ° ten noorden van de Amerikaanse oostkust. Ze dienen, indien mogelijk terugkeren naar dezelfde haven. Er is geen prijs, de ultieme beloning is om de echte waarde van tijd en afstand te waarderen, en opnieuw contact te maken met het rauwe universum en de ware schoonheid van de wereld te ervaren.

Pierre-André Huglo is een leraar filosofie. Hij zal zestig jaar worden gedurende zijn wereldreis, vaart sinds de jaren zestig en maakt zijn eerste solo-tocht op veertienjarige leeftijd. Hij verkent Franse en Spaanse kusten, maar zijn favoriet is de Britse westkust. Fresh Herring is een Contessa 32 uit 1973. En was eerder in het bezit van Jeremy Rodgers. Pierre-André heeft het schip goed voorbereid. Heeft het tuigage vernieuwd, waterdichte schotten aangebracht en kan de zelfstuurinrichting van binnenuit bedienen.  Het verwijderen van de motor is zeker de meest opvallende beslissing. Het verlangen naar puur zeilen en de balans tussen de oorspronkelijke water verplaatsing van de boot om zijn goede vaargedrag te behouden en de behoefte aan ruimte en gewicht voor het opslaan van voedsel en andere essentiële spullen ligt raaraan ten grondslag.

Pierre-André is van plan terug te keren naar Ouistreham eind maart 2019.

Links :

https://www.facebook.com/groups/442564662857531/
https://maps.sail.cloud/home/event/19
http://www.longueroute2018.com/

https://www.facebook.com/jeremyrogerslimited/posts/1364332713615319?__xts__[0]=68.ARDYZbDBIuE8Yd92W_jnn4NeRluRJiz3i-V-6e9UGiaK9cLmM6S6TLr1Un-nQh3TkvN31nrfwnrFp2RumP5pGwOZccCDyZdfse2-zhjuOjoe-1IqQV0NyibGeYlMVg_dzCf8_wyLYLIrhAP9f4LkYOtDV3dvPBIEKe-gxcFDALyddZjfhe0Rx4M&__tn__=K-R

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.